Gyakran ismételt kérdések
ENG SVK HU  

 Pénztár

Ha még nem vásároltátok meg belépőjegyeteket és nem kelt el minden jegy, lehetőségetek lesz azt megtenni a pénztárban (nyitvatartás: NON-STOP). Ha helyet szeretnétek biztosítani magatoknak a fesztiválra, a belépőjegyek elővételét ajánljuk, mely egyben kifizetődőbb is. A pénztárat megtaláljátok a fesztivál főbejáratában.

 

Információs Sátor

Az információs sátrat a helyszín főterén találjátok meg. Álljatok meg és bátran forduljatok kérdéseitekkel munkatársainkhoz! A sátor számotokra lett létrehozva és ellát benneteket fontos információkkal, a programot tartalmazó szórólapokkal, illetve a helyszín térképével.

 

Címünk

Révkomárom (Komárno) egy dél-szlovákiai kisváros, mely Magyarországgal határos.

Révkomárom egy rendkívül különleges építménnyel büszkélkedik – a nagyszabású, múltat idéző erődrendszerrel. A koordináták a következők: 47° 75‘ N, 18° 13‘ E. A fesztivál színhelyét megtaláljátok a következő címen is:

 

Hradná, 945 01 Komárno, Szlovakia

 

Hogyan jutok el a fesztiválra?

A legzökkenőmentesebb és legkényelmesebb utazás érdekében a helyi tömegközlekedést ajánljuk – busz-, illetve vonatjáratokat. Ezáltal elkerülitek a parkolási nehézségeket és még pénzt is spóroltok. Az alábbiakban néhány kézenfekvő választási lehetőséget ajánlunk, miképp juthattok el hozzánk:

 

Vasúti közlekedés

www.cp.sk weboldalon megtaláljátok az összes vonat menetrendjét, melyek Szlovákia területén közlekednek, s melyekkel kényelmesen eljuttok Révkomáromba. A révkomáromi vasútállomás mindössze 2km-re van a fesztivál színhelyétől, mely körülbelül 25 percnyi gyalogutat jelent.

 

Autóbuszjárat

Szintén a www.cp.sk weboldalon találhatjátok meg az összes autóbusz menetrendjét, melyekkel eljuthattok Révkomáromba a fesztivál színhelyére. A révkomáromi autóbuszállomás szintén körülbelül 2km-re van a fesztivál helyszínétől.

 

Autós közlekedés

Ha mégis ugy döntenétek, hogy autóval látogattok el hozzánk, a következő útvonalakat ajánljuk számotokra:

 

 • Nyitráról
  • A 64-es úton déli irányba, Érsekújváron (Nové Zámky) es Ógyallán (Hurbanovo) keresztül
 • Pozsonyból
  • Az E575 és 63-as úton, Somorján (Šamorín), Hegyétén (Kútniky) és Nagymegyeren (Veľký Meder) keresztül
  • Vagy a Magyarország irányába tartó, Győrön keresztül húzódó fizetett E60-as szakaszon, és az 1-es számú Nagyszentjánosba vezető úton (a 10 napig érvényes autópályamatricát a huweboldalon vehetitek meg 11,27 EUR-ért)
 • Budapestről
  • A fizetett E60-as úton keresztül, Tatabánya irányaba, melyen eljuttok Révkomáromba.
 • Győrből
  • A Nagyszentjánosba vezető 1-es számú úton
  • A fizetett E60-as szakaszon, Budapest irányába, majd Révkomáromba a 13-as úton
 • Bécsből
 • A leggyorsabb módja hogyan juthatnak el hozzánk a becsi latogatók az a speciális jegyek megvásárlása (jegy a festiválra + transzfer). A Bécsben váró autobuszok elhozzák a látogatókat közvetlenül a festivál hejszínére. A speciális jegyekkel kapcsolatos további információkat még közzéteszük.  

 

Fesztiválkarszalagok

Az elővételes jegyeket a révkomáromi erődrendszer főbejáratánál fogjuk ellenőrizni, melyeket helyben a fesztivál karszalagjaira cserélünk. A karszalagokat kedves munkatársaink fogják kezeitekre erősíteni, ezeket nem lehetséges továbbadni más személyeknek. Ugyanakkor a karszalag elvesztése esetében nem lehetséges ezt újra cserélni. Az elővételes jegyek karszalagra való beváltása lehetséges pénteken 14:00-tól 00:00-ig, illetve szombaton 12:00-tól 00:00-ig.

 

Akadálymentes hozzáférés

A fesztivál összes nyilvánosság számára nyitott területe könnyen megközelíthető tolószékkel is. A WC a súlyosan fogyatékos személyeknek a Ravelin Square-en a fő színpad közelében lesz elhelyezve.

 

Műanyag poharak es üdítők

Az üdítőket a bárokban műanyag poharakban fogjuk felszolgálni, melyeket a fesztivál után osztályozni fogunk az újrahasznosítás érdekében. Fontosnak tartjuk a környezetvédelmet, hasonlóképp kényelmeteket a fesztiválon, ezért készítettünk számotokra egy ösztönző játékot. Harminc összegyűjtött műanyag poharat beválhtatsz egy ingyen sörre bármelyik bárban a fesztivál területén.

 

Kemping

A révkomáromi erődrenszer egyedülálló külsejében, területében, illetve a sátorozásra módot adó lehetőségeiben. Az erőd belsejében egy füves terület lesz kijelölve a sátorozásra csak a látogatóknak a VIP karszalaggal. A falak mögött lesz a fő kemp (a zavartalan alvás miatt), ugyan úgy a sociális berendezések is mint a zuhany, WC-k illetve a tiszta víz. A kemping ebben az évben a fesztiváljegy része.

Belépési ellenőrzés

A fesztiválra belépők hivatásos személyzet által lesznek ellenőrizve, ahol fel kell mutatnotok érvényes karszalagotokat. A fesztiváltra való belépésetekkel igazoljátok, hogy egyetértetek a fesztivál alapszabályzatával - http://basementfestival.sk/index.php/home/festival-rules/item/78

 

A karszalagok ellenőrzése

Az érvényes belépőjegyeket a bejáratnál karszalagokra cseréljük. Felhívjuk figyelmeteket, hogy minden belépőjegy egyedi kóddal rendelkezik, melyet a karszalag átvételekor szkennelünk, ezzel megszűnik további felhasználhatóságuk. Ezek után a fesztiválra való belépés csak az eredeti sértetlen karszalaggal lehetséges, melyet nem szabad ragasztani és másképp módosítani. Karszalag nélkül a belépés lehetelen. Amennyiben azt észlelitek, hogy a személyzet helytelenül erősítette fel a karszalagot, azonnal értesítsétek erről, mivel az ebből következő karszalagvesztést később nem ismerjük el. Azon személyek, akik nem rendelkeznek karszalaggal, ki lesznek utasítva a fesztivál területéről.

 

Fényképezés

Sajnos az együttesek nagy része óvatos saját zenéje és szellemi tulajdona közzétételével kapcsolatban. Ezért bármilyen nemű professzionális hang- illetve videótechnika használata szigorúan tilos. Ez alól egyedül az akkreditált fotósok és filmesek élveznek kivételt.

 

Guestlist

Amennyiben jegyeteket valamelyik versenyünkön nyertétek, partnereinktől kaptátok, illetve fesztiválunk szereplői vagytok, karszalagotokat a pénztarban vehetitek át. Kérünk benneteket, hogy legyen nálatok érvényes fotós igazolvány e célból (személyi igazolvány, jogosítvány, ISIC, útlevél).

 

Frissítő és üdítő

A büfésátrak a pódiumok közelében találhatóak, ahol különböző ételekkel és italokkal olthatjátok éhségeteket, szomjatokat. Vegán és vegetariánus különlegességeket is biztosítottunk számotokra. Kevert italt az A kemp kellemesen hűtött alagútjában, a non-stop bárban fogyaszthattok. Az egészséges alkoholmentes italokat kedvelők frissítő italokat és gyógynövényteákat fogyaszthatnak hangulatos teázónkban.

 

Hallásvédelem

A fesztiválokon óvnunk kell hallásunkat, melyet a magas hangerő károsíthat. Javasoljuk ezért résztvevőinknek a füldugók használatát, melyek hang-, és DJ-technikai szaküzletekben beszerezhetők.

 

Telefontöltés

Mivel a történelmi erődben nincs áramszolgáltatás, a telefonok feltöltéséről az Információs sátorban gondoskodunk. Vegyétek figyelembe, hogy a dugók korlátozottak.

 

Piactér

Különböző müvészek ruha- és egyéb termékeit, illetve a fesztivál termékeit lehetőségetek lesz megvásárolni a fesztivál területén található sátrakban. A különféle termékeket kínáló sátrak a fesztivál piacterén lesznek elhelyezve, ahol szeretettel várunk benneteket.

 

Hulladék

Felhívjuk figyelmeteket arra, hogy a fesztivál területét folyamatosan tisztítjuk. A helyszínen elegendő szemétkuka lesz elhelyezve, ezért meg szeretnénk kérni benneteket, hogy használjátok őket. Tiszteljük a természetet és a fesztiválnak otthont adó helyszínt, ezért hálásak leszünk, ha ti is hozzájárultok a tisztaság fenntartásához. Meg szeretnénk kérni benneteket, hogy óvjátok környezeteteket, legyetek figyelemmel a fesztiválon résztvevők kényelmére és tartsátok tisztán a kempinget.

 

Hangerősítő rendszerek és magas teljesítményű hangfalak

Tekintettel a fokozott hangerőre a fesztivál megrendezése alatt az erődrendszer környékén, fel szeretnénk hívni figyelmeteket, hogy a hangerősítő rendszerek használata (hordozható hangfalak, hangfalszettek autókban, stb.) a kempben, alagutakban, az erőd előtti parkolóban, illetve annak környékén a fesztivál alatt hivatalosan tilos. A minőségi zene biztosításárol számos művész gondoskodik a rendezvényen, ezért kérünk benneteket, hogy járuljatok hozzá ennek zökkenőmentes lezajlásához, illetve ne zavarjátok szomszédaitok nyugalmát sem hangos zenével a kempben. Kérjük, hogy tiszteljétek és tartsátok be a fesztivál alapszabályait, megértéseteket előre is köszönjük.

 

Egészségügyi szolgálat

Mint ahogy az a nagyobb szabású rendezvényeken előfordulhat, számolnunk kell az esetleges balesetekkel is. Az alábbiakban megtaláljátok a legfontosabb telefonszámokat, melyeket baleset esetén hívhattok. Kérjük, hogy legyetek elővigyázatosak egymással szemben és bármilyen nemű veszély esetében segítsetek egymásnak. A személyzetet bármikor értesítheted helyben. A terület fő helszínén találjátok az orvosi sátrat, melyet ajánlunk felkeresni apró sérülések esetében is. Egészségügyi személyzetünk minden látogató rendelkezésére áll majd az egész fesztivál időtartama alatt. A térképen megtaláljátok az elsősegély sátor pontos elhelyezkedését.

Tűzoltók 150 | Rendőrség 158 | Segelyhívószám 112

 

Parkolás

Igénybe vehetitek közvetlen az erődrendszer előtti betonfelületen kijelölt parkolókat. A szervezők helybeigazítanak és segítenek szabad parkolóhelyet taláni.

VIP parking- a szervezeti személyek helybeigazítanak minden VIP látogatót a fenntartott helyekre a parkolásra közelebb a fő kapuhoz.

VIP lakókocsi parkoló

Kérlyük az érdeklődőket a korlátozott VIP lakókocsi pakolóhoz, hogy léplyenek be előzör gyalog a fő kapun ahol a VIP karszalaghoz kapnak VIP lakókocsi jegyet is (e nélkul nemlesznek be engedve a kapukon). Ugyanis a bisztonsági őrök a karszalagokat nem agyák ki csak kontrolláják . A megfelelő karszalaggal és jegyel beültök a lakókocsiba és megkerülitek az erődöt a Elektrárenskej úton ( elég kétszer balra menni a parkolóról a fő kaputól). A kapun felmutatot jegyel a bisztonsági őrök megmutatják az utat a fő kemphez, amelyet bisztonságosan átmentek.
A másik oldaláról bezáró kerítés elõtt balra fordultok a füves területen a régi erőd kapujához. Ismét megmutatod a jegyet és a szalagot, várj egy olyan útmutatót, amely közvetlenül a kemping parkolójához vezet. Felhívjuk figyelmedet, hogy a többi látogató kényelme és a te kényelmed miatt, fontos hogy hamarabb eljussál a régi erődre a lakókocsidal. Pénztár 14:00-kor nyit, szóval legyél az elsők közöt, hogy későb ne legyen semmi komplikáció a sátorozók miatt. 

 

Sajtó

Ha a sajtó, illetve más hivatalos médiumok felhatalmazott és fesztiválunk regisztrált tagjai vagytok, a bejárati ajtónál lévő pénztárban megkaptok minden szükséges igazolványt, hogy belépést nyerjetek a sajtó számára kijelölt helyekre.

 

Személyi higiénia

A fesztivál területén higiéniai alkalmatosságokat is találhattok (WC-ket, víztartályokat és zuhanyokat), legfőképp a fő kemp-ben, a Ravelin Square-en (a fő stage környékén) és az öreg erődben.

 

Programpontok

Hogy részt vehessetek minden kedvenc előadótok koncertjén, aprólékosan kidolgozott műsorfüzetet keszítettünk számotokra, melyet közzéteszünk weboldalakon, közösségi médiákon, tóvábbá FB-on. Ugyanakkor helyben is tájékozódhattok bannerek és plakátok segítségével, melyek a fesztivál színhelyének különböző stratégiai pontjain lesznek kiakasztva.

 

Időjárás

A fesztivál minden körülmények közt megrendezésre kerül. Kérünk benneteket, vegyétek figyelembe a helyi klíma szeszélyességét, számolnotok kell erős napfénnyel, de ugyanakkor esetleges erős hideg széllel, illetve esővel, melyben könnyen lebetegedhettek ha nem vagytok kellőképpen felöltözve. Ennek érdekében ajánljuk figyelemmel kísérni az időjárás-előrejelzést közvetlen a fesztivál kezdete előtt.